PROJEKTNI DAN CENTRA IZVRSNOSTI SPLITSKO – DALMATINSKE ŽUPANIJE

Prošlu subotu, 9.travnja, rano smo se probudili da uhvatimo katamaran za Split.  Sa svojom mentoricom uputili smo se posjetiti Projektni dan Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Željno smo iščekivali 10 sati kad su se službeno otvorila vrata Prirodoslovne škole u Splitu u čijem su atriju polaznici Centra izvrsnosti pokazali sve što su marljivo učili, radili, sastavljali i po čemu su daroviti i izvrsni.

Vidjeli smo mnogo darovitih učenika koji su izložili svoje najuspješnije radove iz područja matematike, informatike i prirodoslovlja.  S velikim zanimanjem obišli smo sve izložene radove i proveli dva sata u školi. Posebno su nas dojmili roboti u cirkusu i kemijski pokus koji smo i sami isprobali. Razgovarali smo s našom nastavnicom informatike i tehničke kulture Lucijom Špacal koja radi u Centru izvrsnosti. Pokazala nam je što su njezini učenici napravili i motivirala nas da se i sami uključimo u Centar izvrsnosti.

Isto tako, saznali smo da Centar izvrsnosti uskoro otvara prijave za nove darovite učenike pa pozivamo sve darovite učenike na ovim područjima da se prijave na testiranje i možda postanu budući polaznici.

Na odlasku smo zaključili da se isplatilo sudjelovati kao medijska ekipa na ovakvom događaju i drago nam je da smo pozvani!

U kratkom video zapisu pogledajte što smo sve doživjeli na Projektnom danu!

Prijavi se i ti na testiranje!

Pišu: Bolski reporteri

Foto: Bolski reporteri

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.