IZVANUČIONIČKA NASTAVA – ŠIBENIK I SOKOLARSKI CENTAR

Učenici 5. i 6. razreda u srijedu, 8. lipnja 2022.godine, nastavu su imali van učionice. U organizaciji putničke agencije i razrednica, uz pratnju nastavnice povijesti, posjetili su i obišli grad Šibenik i Sokolarski centar.

Katamaranom smo iz Bola otputovali u Split gdje nas je dočekala Rada, naš vodič. Autobusom smo krenuli za Šibenik. Nakon kratkog putovanja, stigli smo u Šibenik. Prošetali smo gradom i rivom, te saznali sve o kulturnoj baštini tog grada. Posjetili smo spomenik kralju Petru Krešimiru IV. , HNK, Knjižnicu Jurja Šižgorića, šibenske kalete, samostan sestara benediktinki i franjevački samostan. Zadnju smo posjetili katedralu sv. Jakova iz 15. stoljeća. Nakon toga smo imali kratko slobodno vrijeme.

Poslije smo se zaputili u Sokolarski centar gdje smo usred guste, borove šume u mjestu Dubrave, naučili mnogo toga o pticama, sovama i sokolima. Predavanje je bilo zabavno i zanimljivo, a neki od nas su držali i sokola na ruci.

Nakon ručka, krenuli smo prema Splitu, uz kratko zaustavljanje u malom gradu Primoštenu. Dojmio nas je svojom rivom, spomenikom magarca i težaka, te smo tamo uživali u sladoledu i slobodnom vremenu.

U kratkom videu pogledajte kako smo se proveli!

Tekst i foto: Bolski reporteri

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.