DANI HRVATSKOG JEZIKA U NAŠOJ ŠKOLI

Dani hrvatskog jezika održavaju se svake godine od 11. do 17. ožujka. Ova manifestacija održava se u spomen Deklaraciji o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine. 13. Ožujka 1967. je deklaracija prihvaćena,  do 15. ožujka potpisale su je sve relevantne ustanove i udruge, a 17. ožujka objavljena je u Telegramu.

Naša škola je obilježila Dane hrvatskog jezika na zabavan način.  U školskom hodniku knjižničarka Jelena Grozdanić zajedno s učenicima napravila je plakat na kojem je bila napisana glagoljična azbuka, te je svatko od učenika napisao svoje ime na glagoljici. Tu je bio i drugi plakat na kojem su pisale riječi s pravopisnim greškama koje su učenici trebali ispraviti.

Knjižničarka Jelena održala je nama sedmašima sat o Danima hrvatskog jezika. Podijelili smo se u grupe i dobili po dva QR koda, a kada smo ih skenirali odvelo nas je do teme o kojoj smo trebali napisati par zanimljivosti. Nakon toga knjižničarka imala je još jedno iznenađenje, Kahoot kviz. Zabavili smo se i naučili nešto novo o svom materinjem jeziku.

Više pogledajte na našem Youtube kanalu klikom ispod.

Piše: Ema Palavra

Foto i video: Jelena Grozdanić

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.