VOLONTIRAM I JA!

Druga radionica na temu kriznog volontiranja održana je u ponedjeljak, 7.ožujka 2022. godine. Nove buduće volontere naše škole dočekali su djelatnici udruge MoSt iz Splita. „MoSt – Centar za krizno volontiranje“ naziv je projekta u kojem je Osnovna škola Bol partner udruzi MoSt.

Pripremili su im razne listiće, prezentacije i društvene igre. Imali su i ručak jer je radionica trajala pet sati. Sudjelovali su u grupnom radu gdje su rješavali probleme ljudi stradalih u poplavi, a trebali su napisati kako i na koji način im mogu pomoći. Imali su zadatak nacrtati njihove izmišljene superjunake i predstaviti ih ostalim sudionicima volonterske radionice. Na radionici su naučili kako trebaju prihvatiti zadatke koje mogu obaviti, poštovati stručne stavove i metode organizacije, držati se pravila organizacije, te jasno izraziti svoje granice i mogućnosti. Svaki volonter mora imati svoja volonterska prava, a neka od njih su da imaju njima prilagođen i koristan zadatak, da im se osigurava kvalitetna obuka, da imaju osigurane uvjete za rad, da je vrijeme koje doniraju mudro iskorišteno te da prime zahvalnost za svoj rad.

Naša mala škola sada ponosno objavljuje kako ima dva tima učenika volontera osposobljenih na ovim edukacijama u suradnji s udrugom MoSt, a iza nas su već dvije uspješne akcije prikupljanja potrepština i hrane za korisnike Centra za beskućnike u Splitu.

Učenici naše škole rado će nastaviti volontirati u svojoj lokalnoj zajednici i županiji jer je volontiranje njihov đir,  te se vesele budućim akcijama.

Volontiraš li i ti?

Pišu: Nika Šarac i Celina Marčić Foto: Udruga MoSt

Similar Posts

One Comment

  1. Pingback: - Libar

Leave a Reply

Your email address will not be published.