IZVANUČIONIČKA NASTAVA U BOLU

U četvrtak, 9. veljače 2023. učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Bol, Osnovne škole Selca i Osnovne škole Pučišća te učenici prvog i drugog razreda Srednje škole Bol sudjelovali su u izvanučioničkoj nastavi u Bolu.  

Učenici su imali priliku upoznati se s kulturno-povijesnim znamenitostima Bola pod stručnim vodstvom gdina. Zorana Kojdića, ovlaštenog vodiča i poznavatelja bolske i bračke kulturno-povijesne baštine. Naučili su nešto o prvim stanovnicima i kućama u Bolu, dominikanskom samostanu, bunarima i kanalima te čuli legendu o poznatoj Kući u kući. Potom su se zaputili u Galeriju umjetnina Branislav Dešković gdje su uz pratnju kustosa Tina Vukovića imali priliku upoznati život i djela bračkog umjetnika kao i pogledati Izložbu u nastajanju #BOL100 posvećenu stotoj godišnjici turizma u Bolu.

Svoju izvanučioničku nastavu učenici su dovršili gledanjem predstave Sinjskog pučkog kazališta Nedostajem sama sebi čija je izvedba nastala uz potporu Ravnateljstva policije i partnerstvo Policijske uprave i Županije splitsko-dalmatinske. Predstava je pratila dinamičnu priču mlade djevojke iz manjeg dalmatinskog mjesta koja se susreće s roditeljima, prijateljima, izazovima, rizicima i ovisnostima.

Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Kojdiću, gospodinu Vukoviću, glumcima Sinjskog pučkog kazališta, policijskom službeniku Odsjeka za prevenciju PU Splitsko-dalmatinske županije Anti Radoji, Centru za kulturu Bol te Općini bol, koja je financirala troškove izvedbe, uz čiju smo pomoć omogućili bračkim učenicima da zajedno provedu ugodno i edukativno sunčano poslijepodne.

Klikom na poveznicu ispod pogledajte kratki video o izvanučioničkoj nastavi.

Piše: Jelena Grozdanić

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.