|

ĐIR OKO BOLA

Posljednji vikend travnja, točnije subota, 29.travnja, bila je u znaku humanitarstva i sporta. Big Blue sport i KDJ Bol organizatori su devetog Đira oko Bola, humanitarnog krosa u kojem natjecatelji trče kako bi promicali sport i pomogli našim pupoljcima, udruzi Brački pupoljci.

Deveti po redu kros započeo je u 10:00 sati i to na 400 m za najmlađu djecu, onu do 7 godina. Nakon što su otrčali svoju dionicu, pljeskom i navijanjem bodrili su one nešto starije, od 8-15 godina, koji su trčali kros od 800 m, do benzinske pumpe i natrag. Sva djeca su nagrađena medaljom za sudjelovanje i kolačima koje su napravile vrijedne bračke mame. Medalje im je uručila Breza Marinković, ravnateljica dječjeg vrtića Mali princ, majka dječaka pupoljka i našeg prijatelja Svena.

U 11:00 sati na red su stigli seniori (16-45 godina) i veterani (45 + godina), njih 47, koji su trčali 8 km oko Bola. Najstariji natjecatelj bio je Gojko Vasilj (75), a najstarija natjecateljica Boža Šarlah (68).

Pobjednik krosa je Adam Miler, gost iz Poljske, koji je stazu od Velog mosta do Zlatnog rata i natrag pretrčao za 37’09. Od seniorki je pobijedila Julija Lovrinčić (iz Slovenije), dok je od veterana prvi stigao Damjan Horvatič (Slovenija). Od veteranki najbolja je bila Romana Stare, također iz Slovenije.

Program je vodila Leona Garbajs koja je izvrsno predstavila trkače i trkačice te ih bodrila tijekom cijele utrke.

Načelnica Općine Bol Katarina Marčić i direktor Turističke zajednice Bol Ante Trutanić pobjednicima su uručili medalje i priznanja.

Za startne brojeve trkači su trebali uplatiti 15 eura, a svi prisutni su mogli dati i doprinos po želji. Ima mještana i gostiju koji su uplatili za startne brojeve iako nisu sudjelovali u krosu. Prikupljena sredstva uplaćena su udruzi Brački pupoljci koja brine o djeci s posebnim potrebama na otoku Braču. S velikom radošću objavljujemo da je uplaćeno ukupno 2.000 eura!

Drago nam je što smo opet bili dio ove prekrasne sportske priče humanitarnog karaktera i radujemo se idućem Điru oko Bola! Hvala Big Blue sport!

Pogledajte video zapis starta naših malih i velikih trkača klikom ispod!

Više kvalitetnih fotografija Clive Bevana svakako pogledajte na sljedećoj stranici: https://clivebevanphotography.zenfoliosite.com/zg/dir-oko-bola-2023

Foto: Bolski reporteri, Big Blue sport, Clive Bevan

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.